Oh jee, ik heb geen baan. Wat moet ik doen?

Hoe vervelend het ook is, bijna iedere werknemer maakt het mee dat hij “in between Jobs” is. Ondanks het feit dat de werkloosheid in Nederland daalt, zijn er toch altijd mensen zonder werk. Vele van deze mensen zouden dolgraag willen werken, maar zijn simpelweg niet de juiste baan tegen gekomen. Hoe krijg je nou die juiste baan en hoe zorg je ervoor dat je op gesprek mag?

Digitale tijdperk
Het internet is een bron aan informatie voor solliciterend Nederland. Wie weet waar hij moet zoeken op het internet heeft hier ontzettend veel profijt van. Niet alleen is het mogelijk om jezelf te voorzien van alle tips en tops voor het solliciteren, ook biedt het internet een goudmijn aan vacatures aan. Voorbeelden hiervan zijn Youngcapital.nl en Studentenwerk.nl. Bedrijven zoals dit zorgen ervoor dat de sollicitant een perfecte match heeft met een geschikt bedrijf.

Solliciteren via de ouderwetse manier
Solliciteren kan natuurlijk ook via de ouderwetse manier. Denk hierbij aan kranten en vakbladen. Hoewel deze manier van solliciteren steeds minder wordt gebruikt wilt dit niet zeggen dat het niet meer effectief is. Vooral de vakbladen zijn aanraders om een functie te zoeken in een specifieke sector. Zo biedt “P&O” de iedeale vacature aan voor personeelszaken en “Beleggers Belangen” doet dit voor de financiële sector.

Stage & vrijwilligerswerk
Een andere succesvolle manier voor het zoeken naar werk is door middel van stages en vrijwilligerswerk. Een stage of vrijwilligersplaats is al voor velen uitgemond in een permanente functie bij een bedrijf. Een verantwoordelijke actieve werkhouding is in hiervoor cruciaal.

CV’s maken
Een CV, ook wel Curriculum Vitae genoemd is essentieel voor een sollicitant. Een CV is jouw visitekaartje en geeft de eerste indruk naar het bedrijf. Daarom is het dan ook belangrijk dat dit er professioneel, verzorgd en juist uitziet. Maar…. hoe ziet dit eruit? Op het internet zijn er websites die jou hier perfect bij kunnen helpen. Een voorbeeld hiervan is cvbrief.nl. Cvbrief helpt jou bij het opstellen van je cv volgens de eisen van de werkgevers, ideaal dus. Als dit alles in orde is, ben jij klaar voor je nieuwe uitdaging, dus waar wacht je nog op, ga aan de slag!!